Leuke apps voor ouderen. App maakt smartphone geschikt voor ouderen 2019-02-04

Leuke apps voor ouderen Rating: 9,3/10 1605 reviews

20 handige apps voor ouderen

leuke apps voor ouderen

En dat gebeurt zeker niet op een saaie manier: elke dag kunnen ze een nieuw spelletje doen; tekenen, puzzelen of een andere opdracht. Persoonlijke ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling is een breed begrip en kan betrekking hebben op uiteenlopende gebieden en fases uit het leven. Kijk voor meer , waar we je graag meer vertellen over creatieve bezigheden. Reageer hieronder op het artikel of praat mee op onze. Met deze app kunnen ze het precies uitzoeken.

Next

leuke apps iphone

leuke apps voor ouderen

Vaak is het namelijk zo dat men bepaalde zaken pas gaat missen zodra men alleen komt te staan. Digitaal dieren kijken Het kijken naar dieren is voor veel mensen ontspannend. Twee apps in de Juf Jannie-serie zijn gratis, dus dit is een leuke manier om met deze gezellige juffrouw kennis te maken! Veel mensen weten niet wat zij moeten doen bij een ongeval of noodsituatie en handelen dan verkeerd of raken in paniek. Welke apps vinden jouw kids het leukst? Ook kan een spel er door een fout plotseling mee ophouden, of krijg je reclame te zien als je op een reclamevlak klikt. Apple: Android: 16: Solitaire De meeste ouderen kennen het spelletje Patience wel.

Next

De 15 Leukste Gratis Apps Voor Kinderen

leuke apps voor ouderen

Apps voor ontspanning Net als bij iedere activiteit, is het bij app's de kunst om iets te vinden dat aansluit bij iemands wensen en vermogens. Deze hebben tegenwoordig ook vaak een digitale variant. Het is dan handig om tijdens het lezen van een krant, menukaart of recept een steuntje in de rug te hebben: met de Beter Zien-app worden tekst en beeld vergroot, waardoor deze beter te lezen en te zien zijn. Denk aan drums, xylofoon of keyboard. Vooral op de iPad is Pigment een lust voor het oog.

Next

20 handige apps voor ouderen

leuke apps voor ouderen

Maar het kan de zorg ook verlichten. Hobby's of beroep kunnen ook inspiratie geven. Dichtbij Met de Dichtbij app bent u een klik verwijderd van het laatste nieuws, agenda-items en foto's uit uw omgeving. Maak van je tablet een beveiligingscamera, test je algemene kennis met deze leuke quiz of vind het beste bier in de buurt met je telefoon. Het is ad en spamvrij.

Next

Apps voor mensen met dementie

leuke apps voor ouderen

Bij de oefeningen sta je op een bewegingsgevoelige plaat. De Find my Phone app stuurt een signaal naar een computer waarop je de functie hebt aangezet en de telefoon mee hebt gelinkt. De smartphones met hun leuke, grappige en soms ook nuttige iPhone en Android apps zijn anno 2014 niet meer weg te denken. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om culinaire workshops te volgen waardoor je kunt blijven leren. Skype Skype is een app die vooral gebruikt wordt voor voor video-bellen.

Next

De 15 Leukste Gratis Apps Voor Kinderen

leuke apps voor ouderen

Een cursus kan erg nuttig, maar ook leerzaam zijn. Pigment is trouwens ook hartstikke leuk voor papa en mama. Dit leuke puzzelspelletje helpt daarbij, door de fitheid van je brein te berekenen. Zo bent u gezellig met andere senioren bezig en bouwt u nieuwe contacten op. Doe mee en word actief Natuurlijk wordt in verzorgings- en verpleeghuizen vaak een poging gedaan om activiteiten voor ouderen te organiseren. Wij zetten 10 handige apps op een rijtje. Muziek luisteren Via apps als Spotify kun je oude muziek beluisteren.


Next

Activiteiten voor ouderen binnenshuis

leuke apps voor ouderen

Eenvoudig Gemiddeld Complex Aanlegspellen Het afmaken van reeksen en patronen komt bij verschillende bekende spellen voor. Nee, want dankzij een app als Simple Senior Phone Simple Senior Phone maakt u van iedere hypermoderne Android-smartphone een zeer senior-vriendelijke mobiel. Natuurlijk zijn dit leuke activiteiten voor ouderen, maar het is natuurlijk ook wel eens leuk om iets nieuws te proberen! Op de app geven experts in ruim 60 onderwerpen informatie over het dementie en beantwoorden belangrijke hulpvragen die vaak gesteld worden. Zo volgt een damspel vaak de internationale regels, terwijl mensen vaak 'huisregels' gewend zijn. De app leest het ook aan u voor.

Next

De 10 beste apps voor meer zelfstandigheid senioren

leuke apps voor ouderen

Natuurlijk speelt ook hier het speelplezier de belangrijkste rol. Dementie en herinneringen Reminiscentie is het ophalen van herinneringen. Balspel Met een bal is het vaak niet moeilijk om een leuk groepsspel te organiseren. Denk dan aan gedichten of korte verhalen. Fruit Ninja Fruit Ninja is een super leuk spel waarbij reactiesnelheid belangrijk is. Informeer maar eens bij ouderenverenigingen of kijk rond op internet. Gezelschapspellen Ook veel gezelschapspellen zijn tegen de computer of online tegen anderen te spelen.


Next

De 10 beste apps voor meer zelfstandigheid senioren

leuke apps voor ouderen

Deel dan uw ervaringen op ons. Maakt u zich daar geen zorgen over. Een belangrijk winstpunt, aangezien vallen bij ouderen vaak gepaard gaat met beschadigingen en soms de fatale heupfracturen. Wilt u toch een beetje experimenteren, dan zijn natuurlijk alle extraatjes van de betreffende mobiel gewoon beschikbaar. Zet de functie aan en via Dragon Dictation kun je gewoon tegen je telefoon zeggen wat je wilt versturen. Weg met die leesbril en lezen maar! Er worden regelmatig nieuwe liedjes toegevoegd dus deze app blijft leuk.


Next

Top 6 apps voor alleenstaande senioren

leuke apps voor ouderen

In het begin is dat natuurlijk makkelijk een vierkant in tweeën snijden is een fluitje van een cent maar het wordt steeds moeilijker! Als ze gaan reizen, betalen ze vaak een éénpersoonstoeslag. Deze cursussen voor ouderen worden regelmatig gegeven. Iedereen gooit met de dobbelsteen en vertelt dan wat over het gegooide onderwerp. Zij kunnen zo gemakkelijker worden opgespoord. Of je wilt graag leren hoe je goed kunt masseren bij jezelf of anderen; het kan allemaal door het oppakken van cursussen voor ouderen op dit gebied. Op de computer ziet u vervolgens waar uw telefoon zich bevindt. Je bent nooit te oud om te blijven leren en nieuwe kennis tot je te nemen.

Next