Uno momento dado betekenis. JOHAN CRUIJFF : En un momento dado : Film Trailer 2019-01-26

Uno momento dado betekenis Rating: 5,7/10 1121 reviews

DVD Johan Cruijff

uno momento dado betekenis

Ik had verwacht dat de spanjaarden nog meer van hun emoties lieten zien, dit viel echter een beetje tegen. Those special moments, in which he surprised them, made them angry or made them mad of enthusiasm. Als ik daar nu aan mee had kunnen doen dan zou ik waarschijnlijk ook heel erg gaan huilen. Cruijff heeft niet alleen hun levens, maar zelfs hun taal verrijkt. In zekere zin is een dooddoener altijd overbodig, al kan hij soms, op het juiste moment uitgesproken, zijn effect hebben. Hersenvoer voor doendenkers, mensen die eerst vragen stellen vóór ze zich een mening vormen.

Next

2Doc: Johan Cruijff: En un momento dado gemist? Kijk hier alle gemiste uitzendingen!

uno momento dado betekenis

Voor iedereen die graag zo weinig mogelijk tijd besteedt aan het zoeken naar een gemiste uitzending, een herhaling of een programma, maar juist wel met het kijken daarnaar. Frits Barend en Ramón Gieling in Pathé Arena Bij de voorstelling van 11. De muziek past uitstekend bij het geheel. Cruijff introduceerde dit aforisme in een vraaggesprek met Barend en Van Dorp ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag. Misschien in Spanje nog meer dan in Nederland. En un momento dado eindigt met een lang interview met Cruijff zelf, waarin hij verhaalt over zijn leven.

Next

JOHAN CRUIJFF : En un momento dado : Film Trailer

uno momento dado betekenis

Johan Cruijff is niet zomaar een voetbalheld, hij is een icoon, een halfgod en een orakel. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Heb je een uitzending van 2Doc: Johan Cruijff: En un momento dado gemist? Eenvoudig zappen op je pc! Niemand had bij die dubbele betekenis stilgestaan. Hun verhalen worden afgewisseld met talloze televisiefragmenten van beroemde, onmogelijke doelpunten tot zijn afscheid van Barcelona in het Nou Camp stadion. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen.

Next

10share.com

uno momento dado betekenis

Hoe dan ook, heb je hier een bron voor? In 1988, kort na zijn komst als trainer van Barcelona, liet Johan Cruijff na een wedstrijd de voltallige Spaanse pers een paar volle seconden met open monden van verbazing staan toen hij de Nederlandse uitdrukking 'op een gegeven moment' in het Spaans vertaalde, dat wil zeggen als: En un momento dado, letterlijk, 'het moment dat je gegeven wordt'. De krant El Pais sprak van een heel nieuwe kijk op de Spaanse taal en sinds die bewuste persconferentie maakt de uitdrukking deel uit van de dagelijkse omgangstaal. Met het woordenboek erbij hadden ze van drie bestaande woorden er eentje gemaakt en dat aan Cruijff voorgelegd. De herinnering aan grote momenten van Cruijff staan bij de Catalanen in hun geheugen gegrift. Eerst als speler, later als trainer, want de verlosser daalde tweemaal neer in Catalunya om het volk zijn verloren trots terug te geven.

Next

De taal van Johan Cruijff: paradox, tautologie, pleonasme, enz.

uno momento dado betekenis

El Salvador een heeft het Spaanse naar voetbal het onschatbare diensten bewezen. Hij heeft er dus alleen een andere betekenis aan gegeven, maar de zin bestond al heel lang natuurlijk!! De krant El Pais sprak van een heel nieuwe kijk op de Spaanse taal en sinds die bewuste persconferentie maakt de uitdrukking deel uit van de dagelijkse omgangstaal. Stemming from an example Cruijff's inimitable idiom el momento dado a litteral translation of a Dutch saying that didn't exist in the Spanish language before thirteen people from Barcelona tell director Ramón Gieling Buñuel's Prisoners about the moment Cruijff has given them. Drie Spanjaarden en tien Catalanen vertellen hun verhaal over wat Cruijff in hun leven betekent, en welk groot moment hij hun heeft gegeven. Het mooiste aan de film is eigenlijk dat de film heel goed valt bij mensen die totaal niks met voetbal hebben. Misschien in Spanje nog meer dan in Nederland.


Next

2Doc

uno momento dado betekenis

Deze documentaire van werd oorspronkelijk uitgezonden op 27-03-2016. Of zouden ze denken, wat speelt die gast goed; het is net echt, op dat 'uno momento dado'? Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Meer Documentaires van 2Doc kunt u. Finalmente, el business franchise head de cardiometabolismo de Novartis, Simon Gineste, ha asegurado que con la celebración de este encuentro, la compañía reafirma su compromiso de reimaginar la insuficiencia cardiaca y seguir avanzando en el manejo de la patología a través del intercambio de experiencias de la mano de los profesionales sanitarios y las sociedades científicas. Uiteraard liet Cruiff zich niet ompraten. De herinnering aan grote momenten van Cruijff staan bij de Catalanen in hun geheugen gegrift.

Next

Uitzending gemist

uno momento dado betekenis

De herinnering aan grote momenten van Cruijff staan bij de Catalanen in hun geheugen gegrift. De krant El Pais sprak van een heel nieuwe kijk op de Spaanse taal en sinds die bewuste persconferentie maakt de uitdrukking 'en un momento dado' deel uit van de dagelijkse omgangstaal. Johan Cruijff tenslotte komt als personage Nummer Veertien zelf aan het woord en vertelt over de belangrijkste momenten in zijn leven, zoals het overlijden van zijn vader en later zijn stiefvader. Zeker de conservatieve Spanjaarden beschouwen soms alles wat ook maar enigszins een uiting van Catalaanse cultuur is als een belediging voor de Spaanse cultuur en een bedreiging voor de eenheid van Spanje. El Salvador heeft het Spaanse , in het bijzonder dat in Barcelona, onschatbare diensten bewezen.

Next

En un momento dado

uno momento dado betekenis

Veel van de woorden en uitdrukkingen waar Cruijff in Spanje beroemd door is geworden, zijn letterlijk uit het Nederlands vertaald. Cruijff spreekt vlot Spaans, snel en achteloos, met veel flair maar ook met veel fouten. Hij bedoelde hiermee: op een gegeven moment, maar het betekent eigenlijk in het Spaans: op het moment dat je gegeven wordt! Spreek je zelf vloeiend Spaans? In de film worden dertien Spanjaarden waarvan tien geïnterviewd over de vraag wat Cruijff voor hem of haar persoonlijk en voor Catalonië heeft betekend. Cruijff komt ten slotte zelf aan het woord en vertelt over de belangrijkste momenten in zijn leven. Excuse me a minute, please.

Next